Makale Değerlendirme Politikası
Dergiye yayın kurallarına uygun olarak gönderilen makaleler, daha sonraki aşamada intihal denetiminden geçirilir. Toros Üniversitesi Gıda, Beslenme ve Gastronomi Dergisinde intihal denetimi iThenticate veya Turnitin (makalelerde kullanılmamalı, görüş, kitap bölümü vs. yer veriliyorsa o durumda kullanılması uygundur) paket programı aracılığıyla gerçekleştirilir ve intihal denetiminde, benzerlik oranının %20’nin üstüne çıkmaması gerekmektedir.
Değerlendirmeye Kabul Edilmeyen Başvurular
Toros Üniversitesi Gıda, Beslenme ve Gastronomi Dergisi aşağıda belirtilen kısıtlar kapsamına giren çalışmalar yayınlanamaz:
-Yayınlanmak üzere Toros Üniversitesi Gıda, Beslenme ve Gastronomi Dergisi’ne gönderilen çalışmaların daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış ya da yayımlanmak üzere herhangi bir yayınevine gönderilmemiş olması ön şarttır.
-Özellikle birden fazla yazara sahip çalışmalarda, başvurunun değerlendirmeye alınabilmesi için, tüm müelliflerden başvurunun yayınlaması konusunda muvafakat talep edilebilecektir. İlgili izin belgeleri bulunmayan yazılar değerlendirmeye alınmayacaktır.
-Çalışmalarda kullanılan tüm görsellerin telifleri ile ilgili sorumluluk yazara aittir. Ancak yine de değerlendirmeye alınabilmesi için çalışma kapsamında yer alan görsellerin kaynak bilgileri açıkça ifade edilecek, gerekirse izin belgeleri dosyasına eklenecektir.
-Daha önce bir proje veya seminer olarak yapılan ortak çalışmalardan üretilen yayın başvuruları ile ilgili de tüm paydaşlardan gerekli izinleri almak başvuruyu yapan yazarın sorumluluğundadır.
Yazarların Dikkatine
Referanslarınızı gözden geçirmeniz ve dergimizin yazım kurallarına uygunluğunu kontrol etmeniz gerekmektedir. Dergimizin yazım kurallarına uygun olarak düzenlenmemiş makaleler değerlendirmeye alınmadan iade edilecektir.
Makalenizi dergimiz yazım kurallarına uygun olarak biçimlendirdikten emin olduktan sonra göndermenizi rica ederiz.
Alanında çok sıklıkla kullanılan ölçme araçlarına dayalı çalışmalar ve oldukça yoğun biçimde çalışılmış konularla ilgili araştırmalar, eğer yeni bir yönelim ortaya koymuyorsa, geri çevrilmektedir.
Araştırma türlerinin tamamında verilerin güncelliğine önem verilmektedir. Araştırma verilerinin toplanması üzerinden 3 yıl veya daha fazla süre geçmiş ise araştırmaların güncelliğini kaybettiği yönünde görüş bildirilmektedir.
Ön değerlendirme ve sonraki süreçlerde çalışma derginin yazım kurallarına uymuyorsa ve genel kriterleri karşılamıyorsa, çalışmanın yazarına gerekçeli ya da gerekçesiz biçimde, çalışmasının hakem değerlendirme sürecine alınamayacağı (ya da bulunduğu süreç ne olursa olsun) Yayın Kurulu kararı ile yazara bildirilir.