Sempozyum Duyurusu

Toros Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan “3. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu” 3-4 Ekim 2024 tarihlerinde çevrimiçi olarak seçkin araştırmacı ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşecektir.

Uluslararası iklim değişikliği, gıda kıtlığı, yoksulluk, salgın hastalıklar, doğal kaynakların tükenmesi gibi acil çözüm gerektiren sorunlarla mücadele ettiğimiz bir çağda yaşamaktayız. Söz konusu kaynakların sınırlı olması nedeniyle gelecek nesillere yetmesini sağlamak, ekosistemi korumak, sosyal açıdan sorumlu olmak ve çevrenin korunmasına odaklanmak insan ve doğal sistemlerde dinamik dengeyi sürdürmek için acil bir ihtiyaçtır.

III. Uluslararası Geleneksel Gıda ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu’nun ana konusu, Gıda, Beslenme ve Gastronomi alanlarında küresel sürdürülebilirlik zorluklarına yönelik çözüm yollarını araştırmaktır. Bu kapsamda, sempozyumda sunulacak olan araştırma konuları ve önerilerle ilgili detaylı bilgilerhttps://food24.toros.edu.tr/ web adresinde bulunmaktadır.

Sempozyumun UAK Doçentlik Kriterlerine uygun bir şekilde yapılması planlanmaktadır. “Özet Bildiri Kitabı” ve “Tam Metin Bildiri Kitabı” 4 Aralık 2024 tarihinde yayınlanacaktır.  Sempozyumda sunulan bildiri konularının “Toros University Journal of Food Nutrition and Gastronomy,  https://dergipark.org.tr/tr/pub/jfng” de özel sayı veya diğer sayılarda yayınlanması planlanmaktadır.

Sempozyuma katılımınız bize güç verecektir. Yakın destek ve ilginiz için teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.