Cilt 2 Sayı 2 (2023)

Makaleler

Betül Gülşen Atalay- Ayşe Nur Akın- İnas Aktoğ- Buşra Aydın- Zeynep Çakmak- Aslı Nur Doğan- Berfin Rojbin Vural
125-136
Malnütrisyon, beslenme durumu ve fiziksel aktivite düzeylerinin yaşlı bireylerde duygu durumuna etkisi
https://doi.org/10.58625/jfng-2284
PDF
Josephat Ikechukwu Anyadioha- Roseline Nwabugo Attaugwu
137-149
Physicochemical and sensory evaluation of cookies from germinated maize (Zea mays)-kpaakpa (Hildegardia barteri) - blanched plantain (Musa paradisiaca) composite flour
https://doi.org/10.58625/jfng-2283
PDF (English)
Esra Tansu Sarıyer- Başak Can- Gonca Yıldırım- Afra Nur Gören
151-158
Sürdürülebilir gıda okuryazarlığında cinsiyet etkisinin değerlendirilmesi
https://doi.org/10.58625/jfng-2299
PDF
Yüksel Özdemir- Serpil Yalım Kaya- Sevcan İlhan
159-168
Keçiboynuzu pekmez posalı keklerin fiziksel, dokusal ve duyusal değerlendirilmesi
https://doi.org/10.58625/jfng-2223
PDF (English)
Ezgi Ertal- Pınar Üstündağ- Esranur Memiş- Merve Gör- Fatma Çelik
169-182
Sürdürülebilir beslenme kapsamında bitkisel ve hayvansal protein tüketiminin değerlendirilmesi ve depresyon, anksiyete, stres ile ilişkisi
https://doi.org/10.58625/jfng-2320
PDF
Merve Gündüz- Şeniz Karabıyıklı Çiçek
183-195
Karadeniz Bölgesinde yetişen bazı yenilebilir yabani otlar ve biyoaktif özellikleri
https://doi.org/10.58625/jfng-2321
PDF
Nurdane Düdükçü
197-209
Urolithin A ve yaşlı sağlığına güncel yaklaşım
https://doi.org/10.58625/jfng-2290
PDF
Esila Bayar- Suphiye Mine Yurttagül
211-223
Dirençli nişastanın glisemik indeks ve glisemik kontrol üzerindeki etkisi
https://doi.org/10.58625/jfng-2298
PDF
Ebrar Tuşat- Eda Parlak
225-243
Polifenoller ve sportif performans üzerindeki etkileri
https://doi.org/10.58625/jfng-2300
PDF