Toros University Journal of Food, Nutrition and Gastronomy

Current Issue

Vol. 3 No. 2 (2024)
Published December 30, 2024

Toros University Journal of Food, Nutrition and Gastronomy(E-ISSN: 2979-9511) aims to contribute to the knowledge of science by publishing national and international scientific studies in the field of food, nutrition, dietetics, and gastronomy. Our journal is an open access, free of charge, international peer-reviewed e-journal.

“Toros University Journal of Food, Nutrition, and Gastronomy” which started to be published by 2022 is an academic journal that carries out an international double-blind reviewing process that accepts original research articles, review articles, technical notes, and book reviews published twice a year, in June and December. All manuscripts are evaluated by the editor or section editors, editorial board and reviewers. The language of the journal is English. Turkish manuscripts are also included.

Announcements

JFNG [Toros Üniversitesi Gıda Beslenme Gastronomi Dergisi] Seminerleri - 13

JFNG [Toros Üniversitesi Gıda Beslenme Gastronomi Dergisi] Seminerleri - 13

 

Toros University Journal of Food, Nutrition and Gastronomy, JFNG/Toros Üniversitesi Gıda, Beslenme ve Gastronomi Dergisi” olarak gıda, beslenme ve gastronomi bilimlerinin önemli isimlerini buluşturduğumuz seminer serimizin on üçüncüsü 23 Mayıs 2024-14.00 da yapıldı.

Seminere UCL Çocuk Sağlığı Enstitüsü, Genetik ve Genomik Tıp Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Berna Şeker     "Metabolik Hastalıklarda Diyetten Gen Tedavisine Uzanan Yolculuk" başlıklı seminere çok sayıda araştırıcı ve öğrenci katıldı.


More…

May 24, 2024

JFNG [Toros Üniversitesi Gıda Beslenme Gastronomi Dergisi] Seminerleri - 10

Toros University Journal of Food, Nutrition and Gastronomy, JFNG/Toros Üniversitesi Gıda, Beslenme ve Gastronomi Dergisi” olarak gıda, beslenme ve gastronomi bilimlerinin önemli isimlerini buluşturduğumuz seminer serilerinin 10'nuncusunu gerçekleştirdi.     Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Sn. Prof. Dr. Mehmet Sertaç ÖZER , 20 ŞUBAT 2024 tarihi saat 13:30'da "Nişasta Esaslı Şekerler  ve Inovasyon" başlıklı semineri sundu. Seminere birçok üniversitedeb değerli bilim adamları katıldı
More…

February 20, 2024

Articles

Rita Ogodo Nwankwegu, Ifeoma Mbaeyi-Nwaoha
101-112
Impact of acha, pigeon pea, and oyster mushroom flour blends on amino acid profiles: Economic and health benefit
PDF
Rita Ogodo Nwankwegu, Ifeoma Elizabeth Mbaeyi-Nwaoha
113-128
Enhancing protein quality in breakfast cereals with blends of acha, pigeon pea, and oyster mushrooms
PDF
Hasibe Utku Çelik Gençoğlu, Ayla Gülden Pekcan
129-145
Evaluation of nutrient profiling systems of local dishes of Gaziantep and Hatay provinces by different methods
PDF (Türkçe)
Olufemi Oloyede, Tobi Israel Akinremi, Oluwafemi Julius Olagunju, Iyanu Caleb Alagbe, Roseline Olufeyisayo Olarinde, Grace Oluwatoyin Idowu-Mogaji
147-161
Sustainable culinary tourism in Osogbo integrating ecotourism, nutrition, and gastronomy for holistic destination experiences
PDF
Ayşe Hümeyra İslamoğlu, Burcu İrem Omurtag Korkma, Hicran Başar, Hümeyra Yavuz
163-170
Glutensiz ekmek üretiminde kefir kültürü kullanımının bazı mikrobiyolojik ve duyusal özelliklere etkisinin incelenmesi
PDF
Simay Kundakçı, Güleren Sabuncular, Elanur Bal, İrem Gül Arslan
171-179
Development of vegan ice cream using Coven (Gypsophila Bicolor) root juice and different plant-based milks
PDF (Türkçe)
Adekunle Olufemi Oloyede, Ridwanullahi Omotosho Adam, Michael Sunday Adebusoye, Balqis Romoke Kareem, Adeola Adeitan Lameed, Fiyinfoluwa Mary Akinola
181-195
Influence of dietary habits and service quality on nutritional satisfaction in urban Ibadan’s hospitality sector
PDF
Mine Nihan Yarar, Eda Parlak
197-204
Effect of creatine on athletes
PDF (Türkçe)
Elif Dilaver, Solmaz Ece Yılmaz
205-216
The relationship between low levels of coenzyme Q10 and oxidative damage in patients with fibromyalgia
PDF
Yeşim Elmacı
217-229
An overview of coffee flavour: Influence of process, composition and sensory properties
PDF (Türkçe)
View All Issues